Mitä närästys on?

Närästys on yleinen vaiva, jolle tunnusomainen oire on polte rintalastassa. Närästys liittyy yleensä ruokailuun: se voimistuu runsaan syömisen ja mahaa ärsyttävien ruokien (happamat mehut, kahvi, alkoholi) jälkeen. Oireet pahenevat usein myös makuulla. Närästyksestä kärsii jopa joka kymmenes ihminen viikoittain.

Refluksitauti

Närästyksen aiheuttaa yleensä refluksitauti. Refluksitauti johtuu melkein aina ruokatorven alaosassa olevan sulkijalihaksen huonosta toiminnasta. Sen seurauksena mahalaukun hapanta sisältöä pääsee ruokatorveen ja usein nieluun asti. Refluksitaudin muita tunnusomaisia oireita ovat ärsytysyskä ja äänihäiriöt. Ruokatorven sulkijalihaksen toimintaa heikentävät rasvainen ruoka ja tupakointi. Ylipaino lisää selvästi refluksia ja siihen liittyviä oireita.

Närästyksen hoito

Useimmissa tapauksissa närästys on vaaratonta ja jotain, jonka kanssa oppii elämään. Jos sinulla on pitkäkestoisia ja vaikeampia ongelmia, on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.

Perinteiset hoidot närästyksen hoidossa pääasiassa vähentävät hapon määrää mahassa, mutta monille se ei riitä lievittämään oireita kokonaan.

ZIVEREL® toimii ruokatorvessa muodostamalla suojaavan kalvon limakalvon pinnalle lievittäen närästyksen oireita jo 30 minuutissa.  ZIVEREL® edistää myös ruokatorven limakalvovaurioiden parantumista.

Vinkkejä, miten voit kotikonstein helpottaa närästysoireita:

  • Nosta sängynpäätyä
  • Älä syö myöhään illalla
  • Vähennä rasvaisia ruokia, kahvia, alkoholia ja nikotiinia
  • Vältä stressiä

Lue lisää miten ZIVEREL® toimii

Kysymyksiä ja vastauksia

 

Apteekista

Copyright © 2022 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

ZIVEREL®, NORGINE

ja purje-logo ovat Norgine-konsernin rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Copyright © 2018 Sabora Pharma Oy – WebDesign Sabora Pharma

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora Pharma Oy

on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.